Art framing

Zeefdruk

De zeefdruk is een drukmethode waarbij de drukkleur met een wisserachtig werktuig ( de rakel ) door een fijnmazig textielweefsel op het te bedrukken materiaal wordt gedrukt. Op die plekken van het weefsel waar geen kleur gedrukt dient te worden, zijn de mazen van het weefsel met een sjabloon ondoorlatend gemaakt. Door middel van zeefdruk kunnen vele verschillende materialen worden bedrukt.
 
Zeefdrukken zijn vaak erg contrast en kleurrijke werken (door de vele drukgangen). Mijn advies is dan ook om een robuuste lijst met een strakke uitstraling toe te passen (veelal een aluminium lijst) , kleur afhankelijk van het in te lijsten object. Als de zeefdruk geen witte rand heeft, is een passe-partout aan te bevelen of te zorgen dat het object niet in contact komt met het glas door het toepassen van afstandhouders dit is op diverse manieren te realiseren (Art framing kan u hierin adviseren) zodat het motief goed tot zijn recht komt.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.