Art framing

Papyrus

Papyrus was het belangrijkste materiaal waarop in de Oudheid werd geschreven. In het oude Egypte werd papyrus vermoedelijk reeds rond 3000 v.Chr. voor het eerst geproduceerd. De grondstof is het echte papyrus, een grassoort die tot wel 3 meter hoog kan worden. Het merg van de plantenstengel werd in 4cm brede stroken gesneden en deze werden elkaar licht over- lappend naast elkaar gelegd. Twee gekruist op elkaar aangebrachte lagen van dergelijke stroken werden geperst en geplet tot er een blad ontstond. Dit blad werd door de kleefkracht van het zetmeel bevattende plantensap bij elkaar gehouden. Vandaag de dag wordt papyrus uitsluitend voor de toeristische kunstmarkt geproduceerd.
 
Kenmerkend voor papyrus zijn de onregelmatige randen. Die dienen daarom duidelijk zichtbaar te zijn door middel van passe-partoutkarton als ondergrond (dit zelfde geldt voor werken op geschept papier) Het advies van Art framing is kies een krachtige kleur die goed contrasteert met de gele en gouden tinten. 

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.