Art framing

Hout of Aluminium ?

Lijsten worden hoofdzakelijk van twee materialen gemaakt te weten Hout en Aluminium

Hout

 
Hout is het meest populaire materiaal voor lijsten. Vooral omdat er een gevoel van warmte uitstraalt, oorspronkelijk is en gemakkelijk op maat te maken is.. Houten lijsten worden zowel in natuurlijke vorm (dus onbehandeld) als in een behandelde vorm toegepast. Hout is en blijft een natuurlijk product en is als zodanig gevoelig voor vocht en warmte, het ophangen van een houten lijst boven een convector(put) is dan ook sterk af te raden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen worden de profielen bij de grotere afmetingen gelamineerd zodat de werking tot een minimum wordt teruggebracht totaal voorkomen van enige werking is niet mogelijk. Het hout welk voor lijsten wordt gebruikt worden op plantages aangeplant. De meest voorkomende houtsoorten zijn den, pijnboom, ayous en populier.

Aluminium

Staat over het algemeen voor strakke profielen hoewel er steeds meer variatie op komt, zo zijn er tegenwoordig profielen welke de uitstraling van een houten profiel hebben. Voor wat betreft kleuren heeft een aluminium profiel een ontzettend grote keus, er zijn profielen verkrijgbaar waar binnen een profielsoort een keuze  uit meer dan 40 kleuren mogelijk is. Verder is aluminium in vergelijking met hout een stabiel en stevig materiaal waardoor het profiel ook bij grotere afmetingen klein gehouden kan worden. Vochtigheid is voor een aluminium lijst geen enkel probleem ook tegen temperatuur schommelingen is aluminium goed bestand. De hedendaagse moderne technieken van oppervlaktebehandeling zorgt ervoor dat de kleurechtheid voor lange tijd kan worden gegarandeerd.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.