Art framing

Gravure

Bij een gravure worden met behulp van een burijn (een soort naald) een motief in een metaal- plaat, in hout of ook in steen gesneden. De platen worden dan van verf voorzien en vervolgens als drukplaat gebruikt. De afdrukken worden in beperkte oplage gedrukt en meestal door de kunstenaar van een handtekening voorzien. Daarom zijn gravures vaak erg waardevol. Voor gravures wordt ook wel de term koperdruk gebruikt omdat tijdens de renaissance meestal koper- platen werden gebruikt.
 
Kenmerkend voor een gravure is de rand, ook wel "kuip" genoemd. De drukplaat zorgt voor een lichte verdieping. Deze rand dient om esthetische redenen onzichtbaar te zijn. Daarom dient het venster van de passe-partout zodanige afmetingen te hebben dat deze zich op ca. 7 tot 10 mm afstand van de "kuip" is bevindt. Brede passe-partout randen (vanaf 6 cm) helpen om de gravure verder te accentueren. Bij gravures passen zilverkleurige houten en aluminium Lijsten erg goed.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.