Art framing

Aquarel

Een aquarel (afgeleid van het Latijnse aqua = water) is een met in water oplosbare, niet dekkende kleuren gemaakt schilderij. Hierbij worden de uit een bindmiddel (gummi arabicum) en kleur-pigmenten bestaande lazurende kleuren met water verdund en met een fijne penseel op papier, perkament of een ander materiaal aangebracht. De ondergrond van het schilderij schemert achter de kleuren door.
 
Een aquarel vereist om esthetische en conserverende redenen altijd een passe-partout. Als de ondergrond  gegolfd  is, dient u het van een zwevende passe-partout te voorzien. Het gegolfde papier geeft de aquarel een geheel eigen karakter. De aquarel is een origineel en mag daarom niet worden opgeplakt - meestal is het vanwege de extreme spanningen in het papier toch al niet mogelijk zonder dat hierbij kreukels of vouwen ontstaan. Met een dubbel passe-partout zijn veel onvolkomenheden te camoufleren. Het bovenste passe-partout dient licht van kleur te zijn, het onderste passe-partout mag donkerder zijn en een kleur hebben die ook in de aquarel voorkomt. De randen van de passe-partout dienen minimaal 6 cm breed te zijn te smalle randen geven vaak een goedkope indruk. Neem bij voorkeur een houten lijst in naturel of een lichte kleur. Bij kleur intensieve  motieven  kan ook een lijst van hout of aluminium in gedekte kleuren worden gebruikt. Vermijd bij aquarellen glanzende lijsten.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.