Art framing

Lithografie

Met lithografie (afgeleid van het Griekse lithos = steen en graphein = schrijven) wordt de afdruk van een steendruk op daarvoor geschikt papier aangeduid. Het principe van de steendruk is gebaseerd op het met een wals aanbrengen van een vethoudende verf op een natte steen die de verf afstoot, terwijl de op de steen aangebrachte ondergrond van vet de eigenlijke tekening inkleurt. Door de hoge persdruk wordt de afbeelding op het papier overgebracht. Door middel van deze reproductiemethode kunnen tot wel 10.000 afdrukken worden gemaakt.
 
Lithografieën zijn  waardevol en mogen daarom niet worden afgesneden of opgeplakt' Gebruik een simpele White passe-partout, het liefst gecombineerd met Bevel Accenten. Kies een eenvoudige, maar hoogwaardige lijst die goed  past bij het in te lijsten object veelal wordt er een poging gedaan een lijst in de zelfde kleur te zoeken mijn ervaring: niet doen het lukt niet en het verschil in kleur (meestal gering) geeft een averechts effect. 

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.