Art framing

Gouache

Gouache (van het Italiaans guano = plasje, spetter) is een schildertechniek waarbij half dekkende en dekkende waterverf wordt gebruikt die uit pigmenten zoals kalk en het bindmiddel gummi arabicum wordt gemaakt. De kleuren worden vaak in pasteuze vorm (d.w.z. als een soort crème) toegepast, waardoor ze vaak reliëf vormen Als ondergrond wordt meestal strak gespannen doek of hout gebruikt.
 
Omdat bij een gouache de randen vloeiend verlopen en de kleuren niet met het glas in aanraking mogen komen, is het absoluut vereist dat een passe-partout wordt toegepast. Net als een aquarel  is een gouache een origineel dat niet opgeplakt mag worden. En bij voorkeur een dubbel passe-partout. Kies een houten lijst in naturel of een lichte kleur. Bij kleur intensieve motieven kan ook een lijst van aluminium.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.