Art framing

Pastel

Pasteltekenen is een tekentechniek waarbij pigmenten op een ondergrond worden aangebracht. De pigmenten hechten slechts matig, ook op ruw papier. Daarom zijn pasteltekeningen erg gevoelig. Pasteltekeningen dienen voor het inlijsten met een fixeermiddel te worden beschermd, bij voorkeur door de kunstenaar zelf. Als dit niet zorgvuldig gebeurt is het in een passe partout zetten van een dergelijk kunstwerk een zenuwslopende bezigheid. Er hoeft maar een kruimeltje op het passe partout te komen en je kunt overnieuw beginnen. Het onbeduidende kruimeltje is met geluk met even blazen te verwijderen. Meestal niet met als resutaat weggooien passe partout.
 
De pasteltekening mag absoluut niet in contact komen met het glas. Daarom is de toepassing van een passe-partout of een afstandslijst aan te raden. Een dubbele passe-partout is aan te raden, zodat eventueel loskomend pigment achter de passe-partout valt en de witte snijrand niet vuil wordt. (Art framing kan u hierin adviseren).  Mijn advies neem een onopvallende lijst die de aandacht niet afleidt van de vaak  zeer kleurrijke pasteltekening. 

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.