Art framing

Olieverf

Bij olieverfschilderijen worden olieverven en terpentine toegepast om motieven op bij voorkeur linnen of katoenen doeken aan te brengen. Vervolgens wordt ter bescherming nog een vernislaag aangebracht en tot slot worden de doeken op spieramen gespannen en bevestigd. Olieverfschilderijen drogen slechts langzaam en daarom zijn de spieramen zo ontworpen dat het doek naar behoefte kan worden gespannen. Het spieraam dient zo uitgevoerd te zijn dat het doek slechts aan de rand erop rust. Als het doek reeds is opgespannen is het uiteindelijke inlijsten relatief gezien minder arbeidsintensief.
 
Klassieke lijsten in het verleden waren  vaak uitgevoerd als brede versierde lijsten in goud en/of zilver. Het standpunt dat een klassiek olieverf- schilderij in een klassieke lijst moet is wat Art framing betreft totaal achterhaald mits zorgvuldig uitgekozen kan een moderne lijst veel toevoegen aan een klassiek schilderij Art framing kan u hierin adviseren. Baklijsten, dit is een L-vormig profiel. Als men vier latjes tot een frame aan elkaar lijmt ontstaat een soort doos met open bodem, waarin het opgespannen doek wordt geplaatst. Tussen het schilderij en het houten profiel wordt een tussenruimte van ongeveer 1cm gelaten als het spieraam maatvast is kan deze tussenruimte verkleind worden tot 5mm, de zogenoemde schaduwvoeg. Hierdoor zweeft het schilderij als het ware in de lijst. 

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.