Art framing

Foto's

Met foto's of fotografieën (afgeleid van het Griekse photos = "licht" en graphein = "tekenen") worden duurzame, door middel van belichting gemaakte afbeeldingen bedoeld die door een fotografische procedure worden vervaardigd. Een foto, die zwart/wit,sepia of in kleur kan zijn, is een van de meest populaire objecten om in  te laten lijsten. Foto's hebben vaak een grote emotionele waarde en daarom dient bij het inlijsten op kwaliteit gelet te worden.
 
Om ervoor te zorgen dat foto's goed tot hun recht komen, dient men simpele, eenkleurige lijsten te gebruiken. Fotopapier zal altijd na verloop van tijd wafelen dit is te voorkomen door de foto op een zuurvrije drager te zetten. Een passe-partout is absoluut aan te raden zodat het oppervlak van de foto niet in aanraking komt met het glas, vaak gaat een foto verkleven aan het glas, bij een glasbreuk kunt u in dat geval de foto weggooien ! Ook kunnen op de vlakken waar de foto contact met het glas heeft "Newtonringen" ontstaan dit fenomeen is bij glansfoto’s en kleur groter dan bij mat afgedrukte foto’s zowel in kleur als zwart wit. 

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.