Art framing

Batik

Batik (afgeleid van het Javaanse batik = "met was beschrijven") is een oorspronkelijk uit Indonesië stammende methode voor het verven van textiel. Hierbij worden patronen en versieringen door middel van een met vloeibare was gevuld en als tjanting betiteld werktuig met de hand op het weefsel (zijde, katoen) aangebracht. Hierdoor worden bepaalde gedeeltes van het weefsel afgedekt en bij het aansluitende verven van de stof niet ingekleurd. Deze procedure wordt meerdere malen herhaald, waardoor meerkleurige motieven ontstaan.
 
Batik kan op 2 manieren worden verwerkt: dunne stoffen dienen zorgvuldig opgeplakt te worden (verwijderbaar, net als bij zijde), aangezien deze erg teer zijn en gemakkelijk kunnen kromtrekken. Dikkere stoffen kunnen op een spieraam worden opgespannen. Als lijst wordt veelal een lijst in een natuurlijke kleur toegepast.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.