Art framing

Kunstmaand Ameland 2014 "Terug naar de kust"

Vanaf het begin van de Kunstmaand Ameland is het doel geweest is om een toegankelijk cultureel  evenement op het eiland te organiseren door middel van het  aanbieden van kwalitatief goede en vooral gevarieerde kunst, op diverse verrassende locaties op Ameland die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Ameland is zeer populair als vakantie-eiland. En nu ook bekend als kunsteiland, hoewel een beetje meer aandacht in de pers best wel mag. Voor de negentiende keer staat de maand november op Ameland volledig in het teken van de populaire Kunstmaand Ameland; een grote expositie die zich in alle windrichtingen uitstrekt en kunst in de breedste zin laat zien. daarom is de titel van Kunstmaand Ameland 2015: Zee van Licht De opening is op zaterdag 31 oktober en de Kunstmaand duurt tot en met zondag 29 november 2015.
 
De organisatie selecteert een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en Nederland en nieuw dit jaar: ook kunstenaars uit IJsland. Daarnaast is er ook dit jaar weer veel aandacht voor diverse bijzondere buitenprojecten.
 
Muziek- en theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de Nederlands Hervormde kerk in Hollum biedt weer letterlijk en figuurlijk een podium voor verschillende bekende artiesten. 

De hier gepubliceerde foto's zijn uit het kunstmaandjaar 2014 het achttiende jaar dat de kunstmaand werd georganiseerd. In de bijbehorende tekst wordt (indien bekend en mogelijk) de kunstenaar(es) en website vermeld. Voor de inhoud van de sites kan Art framing geen enkele verantwoording nemen. Hieronder staan de links naar de kunstenaars.
 
Ingrid Beemsterboer       Annie Verhoeven     Riëlle Beekmans      Baukje Scheppink     Vivien Nieuwenweg    Per René Larsen    Lia Koster     Smoel Kunstwerkplaats     Sacha de Boer     Krijn van Noordwijk     José van Kleef     Connie Pols     Riëlle Beekmans     Peter Hein     Ellen van der Deen     Theo de Bruyn     Walter Bosman     Chaim Oren     Mariellë Buckinx     Janne Martens     Lenneke van der Goot     Koos ten Kate     Maartje Roos     Christine Keruth