Art framing

Kunstmaand Ameland 2011 "Eb en Vloed"

ik zie de zee
de zee ziet mij         
dag zee
hoe gaat het ?
ik eb zegt de zee
wat heb je ? zeg ik.
Ik heb eb.
doet dat zeer ?
nee, zegt de zee,
een zee heeft geen zeer.


Frank Eerhart

Frank Eerhart Dichter & beeldend kunstenaar (Den Haag 23 juni 1948). Hij schrijft gedichten voor kinderen en volwassenen.  Bekende gedichten van zijn hand zijn: Klein beginnen,  ik zie de zee en wie is wie. Als  beeldend kunstenaar maakt hij veelal gebruik van "objets trouvés" .


Eb & Vloed

Het is een tentoonstelling  geworden met een grote verscheidenheid aan vormen van kunst. Het geheel is ook zeer uitgebreid. Naast de schilderkunst is er onder andere ook fotografie, beeldhouwwerk, textiel, glas en keramiek te bekijken. Breed is de ook de variatie in stijlen. Die beweegt zich tussen het meest realistische detail en de totale abstractie in uiteenlopende materialen en technieken. Het thema voor dit jaar is Eb & Vloed. Bij eb de onmetelijke ruimte en het zoeken van de juweeltjes tussen het zand, bij vloed de november maand, waarbij het eiland wordt ondergedompeld in kunst en cultuur. Ik vind dan ook dat de organisatie  er elk jaar (ik bezoek sedert 2009 de kunstmaand ) weer in slaagt er een groot kunstfeest van te maken. En toegegeven ik zie ook kunstvormen welke mij minder aanspreken maar dat blijft het mooie van kunst het is niet verplicht alles mooi te vinden.

Hieronder staan de links naar de diverse kunstenaars of bedrijven waarvan  foto's zijn opgenomen. De vermelde namen in zwart zonder onderstreping hebben geen persoonlijke website.  Niet alle kunstenaars zijn opgenomen in de fotogalerij de reden is dat het geheel daardoor veel te groot zou worden.

Petra de Vries   Beatrijs van Rheeden   Huub & Adelheid Kortekaas   Sigrid Hamelink   Nico Kamberg   Jan Steen   Anton ter Braak