Art framing

Kunstmaand Ameland 2019 "In beweging"

Verklaring afbeeldingen in bovenstaande header.
 
In de header hierboven verschijnen elke keer ogen die kijken naar, vaak gebruik ik hiervoor foto 's van voor mij bekende mensen. Dit jaar 2019 kwam ik bij toeval in Bocholt [ Dld ] en kwam daar een bouwschutting tegen geplaatst om een bouwput waar diverse mensen schilderingen op hebben aangebracht , ook hier waren diverse ogenparen te zien kijkend naar. De afbeldingen waren dusdanig aardig om in de header te gebruiken dit jaar dus mooie ogen uit Bocholt...........

Thema 2019 "Ïn beweging"
 
Kunst is het product van creatieve menselijke uitingen. Elke definitie van kunst is cultuurspecifiek en tijdgebonden. Ook binnen eenzelfde cultuur kunnen opvattingen over kunst evolueren: er ontstaan nieuwe genres en er ontwikkelen zich andere kunstvormen, waardoor het idee over de functie en de aard van kunst verandert; het is in beweging.
Kunstwerken zijn vaak voorwerpen die stil staan. Een kunstenaar is in staat mensen en objecten tot leven te wekken. Dynamiek is een woord voor beweging. Een kunstwerk heeft veel dynamiek als het kunstwerk lijkt te bewegen, ook al gebeurt dit niet echt. Beweging is een belangrijk element van de compositie. Een brok steen, een stuk glas, een paar noten, een eenvoudig blad papier, het kan tot leven worden gebracht, waaret lijkt alsof het in beweging komt.
Tijdens de November Kunstmaand is een belangrijk doel het samenstellen van een tentoonstelling met een grote verscheidenheid aan disciplines. Breed is ook de variatie aan stijlen. Die beweegt zich tussen het meest realistische detail en de totale abstractie in uiteenlopende materialen en technieken. Naast de tentoonstelling zijn ook dit jaar de andere kunstvormen onmisbaar voor de Kunstmaand.
Tijdens de podiumkunstavonden, poëzieavonden, filmavonden en workshops, zal het ritme van de woorden, het geluid, het onderwerp, de beelden in beweging zijn.

Tekst Kunstmaand Ameland 2019

Hieronder een lijst van de  in 2019 deelnemende kunstenaars bron Kunstmaand Ameland.

De vermelde namen in rood zonder onderstreping hebben geen persoonlijke website [ vaak hebben deze wel een vermelding op facebook en expositie aankondigen of dergelijke ] of zijn mij niet bekend , ook niet na een uitgebreide zoektocht op het world wide web .  De namen in blauw en onderstreept kunt u aanklikken voor de website van de kunstenaar.Na uw bezoek aan de website van de kunstenaar, kunt u door middel van de  pijlknop  [ linksboven ] aanklikken om terug te keren naar  mijn website.


Helena Andersson    Meike Andresen   Rachel van Balen    Jenka Barakina   Estrellita Bartelsman    Friso Bavinck   Paul Beckers   Tom Beijl   David Bramham  Sacha Brienesse  Marielle Buckinx   Kosta Boda   Bjorn Carlen    Rob Chevallier   Sebastiaan Coppens  Andrea Cziesso  Rini van Dam   Rainer Ern  Karin Esbjornsson   Cristine Fornes  Beatrix Frederiks   Christoph Goldberg    Anders Goransson   Diana van Hal   Margreet Halma  Henk Helmantel  Greta Hengst  Herman van Hoogdalem  Annagreet Hoogeland    Margarita Iribarren  Amelander Amateur Kunstenaars    Smoel Kunstwerkplaats   Iris van Lavieren      Swen Kahlert   Leen Kaldenberg  Ea ten Kate  Hannah Kockx     Luc ten Klooster  Marianne Knol   Project Kooiduinen  Ellen Lindstrom  Tessa Maagdenberg   Carola Mokveld   Beatrice v/d Meer   Sabine Nasko  Katarina Norrby  Reinder Ourensma   Manuela Rathje   Marijk Renia   Lars Rylander  Leonie van Santvoort    Annie Schoterman  Pim Stallman  Steenbeeldhouwers  Rudi Stuve   Hiltje Talsma    Tamara Tantico   Inge van den Thillart   Annemarie van Uden   Pim Velthuizen    Nina Veluwenkamp   Petra Verhees  Jos Verschaeren  Wytse Visser  Harry Wever  Mathilde van Wijnen   Roswitha Winde-Pauls  Louise de Winter   Gerdi Zwaan