Art framing

Kunstmaand Ameland 2010 "Glashelder"

De foto's in de bovenstaande header werden door mij genomen in Nobels Nostalgisch museum Camminghastraat 20, te Ballum.


Even tussendoor................
 

Op een mooie plek in Ballum  is de fraaie collectie van Tjeerd Nobel tentoongesteld in een uiterst gezellig museum met een nostalgische uitstraling: antieke automobielen, motoren, een historische winkel, kappers interieur, mode, fietsen, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen uit vervlogen tijden. In een ruimte met allerlei knusse winkeltjes zoals een kruidenier, apotheek, muziekhandel, fietsenmaker, school , rond een historisch pleintje gesitueerd, wordt een sfeervol beeld gegeven van het leven in het begin van de vorige eeuw. Voor een ieder een leuke ervaring zeker voor kinderen een kennismaking met het recente verleden. Ik weet het heeft niets te maken met Ameland kunstmaand, ikzelf vond het een feest van herkenning.................

Glashelder 

De Kunstmaand Ameland 2010 staat in het teken van glas. Alweer voor de veertiende keer wordt het eiland in november op de diverse lokaties omgebouwd tot  expositieruimte waarbij de zee de maximaal beschikbare ruimte aangeeft voor de ruim zeventig kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij tonen hun schilderijen, beelden, keramiek en glas. Ook dit jaar zijn de kunstenaars divers, afkomstig uit o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden. Zweedse glaskunstenaars Lena Bergström en Göran Warff mede bekend van hun werk voor Kosta Boda zullen op Ameland exposeren. Op het vakantiepark 'Boomhiemke' is in de receptie is een glasstudio gegreëerd zodat het publiek kan zien hoe glaskunst vervaardigd wordt, er worden workshops georganiseerd waar eenieder aan kan deelnemen.
 

Hieronder staan de links naar de diverse kunstenaars of bedrijven waarvan  foto's zijn opgenomen. De vermelde namen in zwart zonder onderstreping hebben geen persoonlijke website.  Niet alle kunstenaars zijn opgenomen in de fotogalerij de reden is dat het geheel daardoor veel te groot zou worden.

 
Kosta Boda     Louis La Rooy     Don van der Meulen     Marian Smit     Marina van der kooi