Art framing

Passe Partout ontwerpen

Een passe partout ontwerpen is minder simpel als dat velen denken. Natuurlijk het blijft een gat in een stuk karton, maar als we het dan gaan hebben over uitsnijden onder een hoek van 45 graden wordt het duidelijk al wat anders. En het blijft ook niet alleen bij èèn gat maar ook meerdere gaten van dezelfde afmeting behoeft geen onoverkomenlijke hindernis te zijn. Ik heb een voorbeeld toegevoegd (fotopagina 2 foto 11 & 12) van een Passe Partout met 15 uitsnijdingen van diverse formaten, dit is al moelijk op een machine waarbij elke uitsnede opnieuw moet worden ingesteld met de hand niet te doen een klein foutje betekend overnieuw beginnen wat mij betreft niet handmatig te doen. Oh Ja rond-, figuren-, en ovalen.........hadden we het daar al over gehad ?

Foto 11 geeft de door mij vervaardigde definitieve werktekening weer deze is vooraf gegaan door diverse  afgekeurde versies, foto 12 is het eindresultaat.

Ikzelf beschik over een computer gestuurde Passe Partout snijder Wizard 8000 op het moment dat alle programmeer werkzaamheden zijn gedaan en er op de knop snijden kan worden gedrukt ben je ook een tijdje verder maar het uitsnijden op zich is dan niet meer het moeilijkste werk.

Afspraken kunt u maken middels: telefoon of email dit contact kan leiden tot een persoonlijk gesprek. Bij persoonlijk contact kan Art framing u ook voorbeelden tonen in kleuren en materialen van lijsten en passe partout.

Albert van 't Slot